Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Χρήσιμες Συμβουλές Απώλειας Προσώπου

Χρήσιμες συμβουλές για την διευκόλυνση σας
Λίγες χρήσιμες συμβουλές γι' αυτούς που μένουν, τι πρέπει να προσέξουν και να κάνουν πριν και μετά την περίπτωση μιας απώλειας προσφιλούς προσώπου, ούτως ώστε να μη γίνουν λάθη, ώστε στον πόνο που θα προέλθει από το θλιβερό συμβάν να προστεθούν φασαρίες και άσκοπα τρεχάματα που δημιουργούν στις στιγμές αυτές μόνο σύγχυση και τίποτε άλλο.
Κανένας δεν μπορεί ποτέ να σκεφτεί με ευχαρίστηση το θάνατο, πολύ περισσότερο όταν αφορά συγγενικό του πρόσωπο. Πολλές φορές ένας ξαφνικός θάνατος φέρνει στην οικογένεια δύσκολες καταστάσεις επειδή οι πόνοι με το χαμό ενός εκλιπόντος σε πολλούς εμποδίζουν την καθαρή σκέψη. Αλήθεια πόσο μεγάλη γίνεται συχνά η αναστάτωση των συγγενών σε μια τέτοια περίπτωση, και πόσο είναι απληροφόρητοι για το τι χρειάζεται να κάνουν σε μια περίπτωση θανάτου.
Είναι σημαντικό να ξέρει κανείς ότι τα ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΜΑΡΑΓΚΟΣ, αναλαμβάνουν την ουσιαστική υποχρέωση να σταθούν δίπλα στην οικογένεια όχι μόνον για την ανάληψη μιας τελετής, αλλά και για την διεκπεραίωση πολλών διατυπώσεων που χρειάζονται τις στιγμές αυτές.
Γι' αυτό μετά από ένα τέτοιο συμβάν πηγαίνετε πρώτα στους ειδικούς ενός από τα γραφεία τελετών μας της εμπιστοσύνης σας ή καλέστε τηλεφωνικώς να σας επισκεφτούν στο σπίτι σας, ώστε να συζητηθούν τα σχετικά με την τελετή.
Στα πλαίσια των ανωτέρων συμβουλών μας ορίζετε σεις την οργάνωση μιας τελετής και μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις επιθυμίες σας ότι αφορά ποιότητα και τιμή.

Απώλεια προσώπου στην οικία του
Σε περίπτωση που ο θάνατος συμβεί στο σπίτι, εφόσον διαπιστωθεί από το γιατρό τηλεφωνείστε απευθείας ή επισκεφτείτε το γραφείο τελετών. Θα σας απαλλάξει από πολλές φροντίδες και άσκοπες κινήσεις, θα ελέγξει την ορθότητα του πιστοποιητικού θανάτου δια να μην έχετε προβλήματα μετέπειτα λόγω λάθους στοιχείων, που θα μεριμνήσει την τακτοποίηση της σορού, άλλαγμα κλπ. και γενικά να σας πληροφορήσει τι πρέπει να κάνετε.
Κατά τις περιπτώσεις αυτές που ο άνθρωπος σας αποβιώσει στο σπίτι μπορείτε να τον κρατήσετε κοντά σας ή να δώσετε εντολή στους αρμόδιους του γραφείου να τον μεταφέρουν ειδικό ψυκτικό θάλαμο.
Εφόσον διαλέξετε την δεύτερη περίπτωση ο άνθρωπός σας παραμένει εντός του χώρου και φυλάγεται από τους φύλακες που διαθέτει το Νοσοκομείο καθ' όλη την διάρκεια του 24ώρου.
Σύμφωνα με τους νόμους του κράτους ο ενταφιασμός επιτρέπεται μετά πάροδο 12 ωρών από τη στιγμή του θανάτου. Μετά από το διάστημα των 12 ωρών οι συγγενείς μπορούν να δώσουν εντολή στον εργολάβο να προβεί στον ενταφιασμό οπότε αυτοί επιθυμούν αρκεί να μην υπάρχει κίνδυνος σήψεως της σορού. Στις περιπτώσεις αυτές όταν οι συγγενείς περιμένουν πρόσωπα από το εξωτερικό και η σωρός πρόκειται να παραμείνει πέρα 24ώρου καλό θα είναι να δώσουν εντολή στο γραφείο για να μεταφερθεί η να παραμείνει ακόμα στο ειδικό ψυγείο.

Απώλεια προσώπου σε νοσοκομείο ή κλινική ή σε οίκο ευγηρίας
Σε περίπτωση που ο θάνατος συμβεί στο νοσοκομείο ή στην κλινική κλπ. χρειάζεται από τα συγγενικά πρόσωπα να έχουν την ταυτότητα του θανόντος για να την επιδώσουν στο γιατρό του ιδρύματος προς σύνταξη της πιστοποιήσεως θανάτου και τα ρούχα για να τα παραδώσουν στο γραφείο τελετών.
1η ενέργεια: Επαφή με τον γιατρό για την έκδοση του πιστοποιητικού θανάτου.
2η ενέργεια: Ταυτόχρονη κλήση του γραφείου τελετών για τα περαιτέρω.

Απώλεια προσώπου από αιφνίδιο θάνατο που προέρχεται από ατύχημα (ατύχημα, τροχαίο, αυτοκτονία κλπ.)
Στην παραπάνω περίπτωση καλέστε αμέσως το γραφείο τελετών για να σας απαλλάξει από τις πρόσθετες φροντίδες που απαιτεί ο νόμος, όπως κάλεσμα της αστυνομικής αρχής, ιατροδικαστή, κλπ.
Εφόσον καλέσετε το Γραφείο Τελετών και αναλάβει τις πρώτες διαδικασίες που απαιτούνται από το νόμο, ο θανών πρέπει να μεταφερθεί στο νεκροτομείο προς νεκροτομή και την έκδοση πιστοποίησης αιτιών που προκάλεσαν το θάνατο από τον ιατροδικαστή, η γνωμάτευση του οποίου από κανέναν δεν μπορεί να προσβληθεί.
Στην περίπτωση του αιφνιδίου θανάτου ότι δηλαδή πρέπει να γίνεται νεκροτομή διότι μετά τον ενταφιασμό πολλές φορές επακολουθούν δικαστικοί αγώνες (τροχαία ατυχήματα) με ασφάλειες διάφορες που απαιτείται η προσκόμιση ιατροδικαστικής έκθεσης και όχι απλή γνωμάτευση ενός γιατρού. Εάν κατά το ατύχημα ή τον αιφνίδιο θάνατο βρεθεί ιατρός παρών και θελήσει να γνωματεύσει δεν σας το συνιστούμε, ακόμη και σ' αυτήν την περίπτωση προτιμήστε τη νεκροτομή, μετά το πέρας της οποίας το γραφείο μας θα φροντίσει δια την άψογη εμφάνιση του άνθρωπου σας. Σας συμβουλεύουμε επίσης κατά τις περιπτώσεις αυτές ουδέποτε να επιθυμείτε τη σωρό να μη μεταφερθεί στο σπίτι παρά μόνο στον Ιερό Ναό απευθείας.

Απώλεια προσώπου και η επιθυμία να γίνει ο ενταφιασμός εκτός Νομού
1η περίπτωση: Καλείτε το γραφείο μας από το οποίο ζητάτε να σας διαθέσει το φέρετρο, να σας τακτοποιήσει τη σωρό και εν συνεχεία να σας την μεταφέρει με την νεκροφόρα στον τόπο που επιθυμείτε και στη συνέχεια να επιληφθείτε εσείς για τα υπόλοιπα που χρειάζεται μέχρι και την ταφή σύμφωνα με τα ήθη και έθιμα του τόπου που θα πάει.
2η περίπτωση: Καλείτε το γραφείο και του αναθέτετε τα πάντα. δηλαδή τακτοποίηση σωρού, μεταφορά αυτής στον επιθυμητό σας τόπο και διεκπεραίωση όλης της τελετής, χωρίς εσείς να προβείτε σε καμιά άλλη ενέργεια.

Απώλεια προσώπου εκτός Ελλάδος και θα πρέπει να μεταφερθεί στο τόπο του
Κατά την ανωτέρω περίπτωση σας γνωρίζουμε ότι είμαστε συμβεβλημένοι με οίκους τελετών του εξωτερικού [Αμερική, Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κλπ]. Από τη χώρα που θα βρίσκεστε οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου τηλεφωνήστε στο γραφείο μας το οποίο θα σας βγάλει αμέσως από τη μεγάλη δυσκολία που θα είσθε και θα σας προφυλάξει από άσκοπες κινήσεις και περιττά έξοδα.

Απώλεια προσώπου που πρέπει να μεταφερθεί εκτός Ελλάδος
Αναλαμβάνουμε υπεύθυνα και με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές που απαιτούνται την αποστολή σωρού με οποιοδήποτε μέσον στο εξωτερικό [Αμερική, Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κλπ].

Πλέον η καταβολή των Εξόδων γίνεται κατόπιν Ηλεκτρονικής Αιτήσεως του Δικαιούχου και Ηλεκτρονικής Καταχώρισης της Δαπάνης από το Γραφείο Τελετών. Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τη σχετική Υπουργική Απόφαση.

Copyright © 2024. Funeral Maragos  Rights Reserved.